• Nyitva tartás: H-P: 8 -17h Szo: 8 -12h
  • 0657 /502-300

Áthidaló helyére épített redőnytok

Alkalmazás:

Olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat elkészülése után történik a monolit födém, vagy a koszorú betonozása. A falazás során a redőnytoknak oldalanként 12-12 cm felfekvést kell kialakítani, majd egyenletes habarcságyba helyezni. A redőnytok fölött 20-22 cm vastag betonréteg hozható létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a födém betonozása során alá kell támasztani. A redőnytok megfelelő rögzítését a felfekvéseknél a habarcságy, a tok tetejébe kialakított nútokban pedig a befolyó beton biztosítja.

Figyelem! Pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiekben történik a szintek közti falazás) nem ajánlott ez a típus. Azokra az épületekre fejlesztették ki a Német mérnökök a nyílászáróra építhető kivitelt (PERFEKT AE 200 RG). Az épület szerkezetéhez nem megfelelő redőnyrendszer választása jelentős többletmunkát, és elégtelen beépítési stabilitást eredményezhet. A redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm kialakítással. Egyedi méretek is rendelhetők. Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek. A tokok kiváló minőségű, hő- és hangszigetelő anyagból készülnek, így hőhídmentes csomópont jön létre az épület szerkezetében, megfelelve az EnEV szigorú előírásainak.

Rendszer előnyei

A redőnytok beépítésével szükségtelenné válik az áthidaló elemek beépítése, ennek következtében a tokrendszer alkalmazása költséghatékony megoldás. A tok fölötti födémet vagy koszorút statikailag méretezni kell. Akár passzívházba is beépíthető a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságok és a maximális energia megtakarításnak köszönhetően. Nem kell toktoldókat alkalmazni a nyílászárók oldalain. A PERFEKT ST 200 RG tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ezáltal a redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen elvakolhatóak. Így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik. A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal a belső párkány mélységi mérete nagyobb, jelentősen növelve a szoba térérzetét.

További előnyök a külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:

  • Statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a beépített redőnytokhoz.
  • Nincs hibalehetőség a nyílászárók beépítése során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a rögzítéshez.
  • A tok szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik a rendszert, vagy nem kerül szerkezet a redőnytokba.
  • Toló-bukó szerkezetű nyílászárók megoldása a PERFEKT ST 200 RG rendszer,
  • Gurtnis működtetés a tok homlokprofilján keresztül, így nem kell fúrni a nyílászárót,
  • A szigetelt tokvégek az aktuális EnEV előírásnak megfelelőek,
  • Minden nyílászáró típushoz, készüljön az műanyagból, fából, vagy alumíniumból,
  • Több típusú szúnyogháló rendszer integrálható utólag,
  • Egyszerűen szerelhető a sokadik emeleten is.

Hőhídmentes kialakítás

Megfelel a DIN 4108-2 irányelveinek. A 2002-es EnEV-ben a hőhidak optimalizálása fontos szempont.  A hőhidakon keresztül vesztett energia meghatározására a tervezők leggyakrabban a következő képletet alkalmazzák:  ΔUWB= 0,05 W/(m2K).

Szerkezeti felépítés

PERFEKT ST 200 RG típusú áthidaló helyére épített redőnyrendszer költségkímélő, könnyen szerelhető, magas műszaki tartalmú, univerzális rendszer. Redőnytok, minden nyílászáró beépítéshez! A toktest Styropor anyagból, a tokvég Polypropylén anyagból készül. Ez a termék a jó stabilitás, és az alacsony ár mellett kiváló hőszigetelést biztosít bármilyen falvastagság és falszerkezet esetén.  A kétrészes alumínium lefutósín lehetővé teszi az egyszerű szerelhetőséget.  Az alumínium lefutó bármely RAL színben, illetve RENOLIT fóliás kivitelben rendelhető.  Nem kell kompromisszumokat kötni az épület külső színvilágának megteremtésekor!

Biztosító perem

A PERFEKT redőnytokok belső kialakítása megakadályozza, hogy a teljesen leengedett redőnypalástot kívülről fel lehessen tolni. Ezáltal véd a nemkívánatos betolakodók ellen.

PERFEKT REDŐNYTOKRENDSZER HŐTECHNIKAI ADATAI

Tervezők és építészek számításaiknál használják az EnEV-ben megadott 0,05-ös hőátbocsátási együtthatót. Az egyenértékűség kimutatásánál összesen 2 hőszigetelési adatnak van jelentősége: Psi-érték, és a hőmérsékleti faktor.

PSI érték (hőátbocsátási tényező):

A Psi érték, olyan kivitelezések U-értéke, melyek nem egy, hanem több építési elemből állnak. Az építési elemek kapcsolóelemekkel csatlakoznak, így az U-érték mindig a kivitelezési hosszra vonatkozik.

Hőmérsékleti faktor (f):

A hőmérsékleti faktor esetében a hőmérsékletkülönbségek egyszerű összehasonlításáról beszélünk. A minimum megengedhető faktor a belső oldalon f =0,70, ezen érték betartásával megakadályozzuk a penészgomba kialakulását szabvány körülmények között. Ez szemléletesen azt jelenti, hogy a kedvezőtlen hőmérsékletkülönbség minimum 70%-a az összhőmérséklet különbségnek.

Vissza a termékekhez

Cégadatok

Nagy Kft.

Adószám: 13093633-2-16
5100 Jászberény, Nagykátai út 11.
Tel./Fax: 06/57 502-300
E-mail: nagykft@nagykft.co.hu

Miért mi?

Több, mint 20 éve állunk a Vevők szolgálatában a professzionális építészeti megoldások terén.

Kereskedelem és kivitelezés teljes körűen.

 

Please publish modules in offcanvas position.