• Nyitva tartás: H-P: 8 -17h Szo: 8 -12h
 • 0657 /502-300

Lexan polikarbonátok

 • Tömör Lexan polikarbonát
 • Üregkamrás
 • Alumínium és műanyag profilok

LEXAN THERMOCLEAR polikarbonát termékcsalád

A Lexan polikarbonát Thermoclear Plus lemezek a Lexan Thermoclear termékcsaládba tartozó, Lexan gyantából extrudált, kiemelkedő minőségű, többfalú polikarbonát lemezek.

A Lexan polikarbonát Thermoclear Plus lemezek előnyei:

 • 2-, 3-, 5- és 6-falú, vagy X-struktúrás felépítés
 • Kétoldali UV-védelemmel
 • Kitűnő időjárás-állóság
 • Kiemelkedő ütésállóság
 • Magas fényáteresztő képesség
 • Alacsony önsúly, könnyű beépíthetőség
 • Kiváló hőszigetelési tulajdonságok

A Lexan polikarbonát termékek alkalmazási területei:

A kétoldali UV-sugárzás elleni védelemmel ellátott LEXAN THERMOCLEAR PLUS lemezek kültéren alkalmazhatók, ipari, sport- és mezőgazdasági épületek, tetők, télikertek, növényházak, íves elemek homlokzati formájában.

A LEXAN THERMOCLEAR DRIPGARD lemezek olyan bevonattal rendelkeznek, mely a belső oldalon keletkező kondenzvíz lefolyását elősegíti és egész évben kiváló fényáteresztő képességet biztosít. A víz lecsöpögésének veszélye így minimálisra csökken. Ezeket a polikarbonát lemezeket elsősorban növényházakhoz, uszodákhoz és növénykertekhez ajánljuk.

A LEXAN THERMOCLEAR SOLAR CONTROL IR lemezek egy speciális adalékot tartalmaznak, mely által csökken az ún. üvegházhatás. Ezáltal korlátozódik az infravörös sugarak átbocsátása és egyúttal a belső tér felmelegedése.

A LEXAN THERMOCLEAR EASY CLEAN lemezek külső oldali bevonata megakadályozza a szennyeződések megtelepedését, hosszú ideig biztosítva a tető öntisztulását.

A LEXAN THERMOCLEAR VENETIAN lemezek belső oldali árnyékoló sávjai magasabb komfortérzetet biztosítanak a nyári időszakban és nagyban csökkentik a belső tér felmelegedését.

A LEXAN THERMOCLEAR "Hammered glass look" lemezek a "normál" PLUS lemezek tulajdonságai mellett dekoratív felületképzéssel rendelkeznek így kitűnően alkalmasak belső térelválasztóknak, úszómedence fedésére.

Ajánlott lemezvastagságok:

- 4-6 mm belső burkolatok esetére,
- 8 és 10 mm homlokzati elemek, SÉD tetők, bevilágítók, válaszfalak esetére, Polikarbonát alkalmazásaPolikarbonát alkalmazása
- 16 és 25 mm télikert tetőzet, homlokzati elemekhez.

Felhasználási lehetőségek:

 • különböző terek nagy biztonságú, fényáteresztő lefedésére,
 • oldalsó bevilágítók készítésére.

Felhasználási példák:

 • télikertek,
 • melegházak,
 • autóbeállók,
 • teraszok,
 • pergolák.

Felhasználási útmutató:

1. Válassza ki a megfelelő vastagságú és színű polikarbonát lemezt! Tetőként történő alkalmazásra a 10 mm-es lemez javasolt az esetleges jégkár elkerülése érdekében. Figyelem! A 4 mm-es üregkamrás lemez nem UV-védett, kültéri felhasználásra nem alkalmas! - A szín kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a bronzszínű lemezek a napsugárzás tompításával növelik a komfortérzetet. Az opál lemezek a ki- és belátást akadályozzák, míg a fényáteresztés számottevően nem csökken. A víztiszta polikarbonát lemezek pedig éppen a kilátás lehetőségét hagyják meg, illetve korlátozzák csak minimálisan a bordák miatt.

2. Válassza ki a beépítési módszert!

 • Az üregkamrás lemezeket beépítheti a Vario profilokkal, ezekből 2 és 3 méteresek elérhetők, létezik soroló, és oldallezáró változatuk. Mindig hagyjon helyet a lemezek hőtágulásához a lemezszél és a profil középső része között!
 • Az olcsóbb, ám kevésbé megbízható megoldás a polikarbonát H-profilok használata a lemezek sorolására, ekkor a rögzítést az alsó szerkezethez a leszorító kupakkal kell megoldani. Ügyeljen rá, hogy a furat, amin keresztül a leszorítót rögzíti, a szükségesnek kb. kétszerese legyen a lemezek hőtágulásának biztosítása miatt!

3. Beépítés előtt tisztítsa meg a kamrákat az esetlegesen bejutott szennyeződésektől, portól, víztől, stb., ellenkező esetben a cellákban a későbbiekben gombásodás, algásodás kezdődhet. A tisztításra sűrített levegőt ajánlunk.

4. A megtisztított, száraz cellákat párazáró ragasztószalaggal kell lezárni, megakadályozva ezzel a későbbi elszennyeződést.

5. A lezárt cellavégeket mechanikusan is szükséges lezárni, védelmükre polikarbonát vagy alumínium U-profilokat kínálunk.

6. Az alsó tartószerkezet kétféle módon készülhet: csak hosszanti (falra merőleges, üregkamrákkal párhuzamos) tartókkal, illetve plusz kereszttartókkal.

Az alábbi táblázatok segítséget nyújtanak a tartók tengelytávolságainak meghatározásához:

Minimális hosszanti tartó tengelytávolságok üregkamrás lemeztető készítéséhez (800 N/m2 terhelést feltételezve) Lemezvastagság [mm] / Hosszanti tartók tengelytávolsága [mm] : 6/530 , 8/610 , 10/670

Minimális kereszttartó tengelytávolság üregkamrás polikarbonát lemeztető készítéséhez (a hosszanti tartók tengelytávolsága nem korlátozott, a feltételezett terhelés 800 N/m2) Lemezvastagság [mm] / Kereszttartók tengelytávolsága [mm] : 6/630 , 8/760 , 10/910

Az első megoldásnál a sorolást Vario profillal kell megoldani, a második megoldásnál lehetséges a polikarbonát H-profilok használata is. Ekkor a rögzítést a leszorító kupakokkal szükséges biztosítani, a tartók felső részére pedig az alátétszalagot kell felerősíteni. Kérdéseivel forduljon bizalommal szaktanácsadó kollégánkhoz!

Fényáteresztés

A víztiszta Lexan Thermoclear Plus polikarbonát lemezek kitűnő, 38-82% közötti fényáteresztési értékekkel rendelkeznek. Ugyanakkor a déli vagy meleg éghajlatú országokban inkább az opál színű lemezek használata javasolt. A Lexan Thermoclear Plus lemezek gyakorlatilag áthatolhatatlanok a 385 nanométer alatti fénysugarak számára, így a kifakulás veszélye nélkül tárolhatók érzékeny anyagok a lemezek mögött.

A napsugárzás hatásának csökkentése

Az opál lemezek használata érzékelhetően csökkenti a napsugárzás belső teret átforrósító hatását, elviselhetőbb szintre csökkenti a napfény erejét, hozzájárul ahhoz, hogy a belső térben a klíma elviselhetőbb legyen.

Napenergia továbbítás

A polikarbonát lemezre jutó napsugárzás egy része visszaverődik (R), egy része elnyelődik (A), a maradék pedig átjut (DT). Normál esetben a napsugárzás nagy része átjut, de a teljes bejutó energia (ST) az átjutó napsugárzás, és az elnyelt napsugárzás egy részének összegéből tevődik össze.

Hőszigetelés

A Lexan Thermoclear Plus lemezek többfalú konstrukciójuknak köszönhetően kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Égési tulajdonságok

A Lexan Thermoclear Plus lemezek a különböző európai szabványok szerint kiemelkedő égési tulajdonságokkal rendelkeznek. Bővebb információért forduljon helyi képviselőjéhez.

Hangszigetelés

Az anyagok hangszigetelési képességét nagyban befolyásolja a mérete, felépítése, stb. A DIN 52210-75 szabvány szerint a Lexan Thermoclear Plus polikarbonát lemezek maximális hangáteresztési osztály 23 dB.

Ütésállóság

A Lexan Thermoclear Plus széles hőmérséklettartományban, -40C-tól +120C-ig, még hosszú idejű kültéri használat után is kitűnő ütésállósági adatokkal rendelkezik.

Jégverés teszt

Tetőfedő anyagként a Lexan Thermoclear Plus anyagok rengeteg káros időjárási hatásnak vannak kitéve, mint a viharok, jégeső, hóesés és jégképződés. A termék még ilyen körülmények között is szinte törhetetlen, még a hirtelen hőmérséklet-változásokat is törés vagy repedésképződés nélkül kibírja. Hozzá kell tenni, hogy míg az üveg vagy akril anyagok az ilyen terhelésre törnek, a Lexan Thermoclear Plus anyag felületén horpadások keletkeznek.

Teljes körű fal- és tetőburkoláshoz keres nagy teherbírású, kiváló hőszigetelő alapanyagot? Acél vagy vasbeton vázszerkezetű épületek oldalfalainak és tetőinek beépítéséhez szerezzen be cégünktől PIR-habos vagy kőzetgyapotos szendvicspaneleket!

Lemezanyagok élhajlításához, darabolásához vagy hullámosításához keres modern gépparkkal rendelkező céget? Vegye igénybe szakszerű és egyedi igényeit rugalmasan kezelő lemezmegmunkálási szolgáltatásainkat!

Árajánlatkéréssel forduljon hozzánk bizalommal!

Cégadatok

Nagy Kft.

Adószám: 13093633-2-16
5100 Jászberény, Nagykátai út 11.
Tel./Fax: 06/57 502-300
E-mail: nagykft@nagykft.co.hu

Miért mi?

Több, mint 20 éve állunk a Vevők szolgálatában a professzionális építészeti megoldások terén.

Kereskedelem és kivitelezés teljes körűen.

 

Please publish modules in offcanvas position.