• Nyitva tartás: H-P: 8 -17h Szo: 8 -12h
  • 0657 /502-300

Rhenofol


Szakértelem a tetőn

A FDT csoport a ferde tetők, a lakóépületek felülvilágítói, a kéményrendszerek, egyéb építőanyagok és természetesen a lapostetők készítésével kapcsolatban mindent végez, ami a tető működéséhez és biztonságához szükséges. A felhasználókkal állandó kapcsolatban bővíti szakismereteit és innovatív termékeket fejleszt. Intenzív kutatás-fejlesztés, szigorú minőségbiztosítás és a környezetvédelem ebben kiemelt szerepet kap. Ez szavatolja, hogy a legújabb technológia érvényesüljön. A FDT független képviseletei szolgálják ki Európaszerte a helyi igényeket. Szakértelmük avatja őket az Ön leghozzáértőbb lapostető partnereivé.

A kiemelkedő minőség a biztosíték

A FDT termékei állandó gyári és külső minőségellenőrzés mellett készülnek. A vállalat minőségbiztosítási tevékenysége az EN ISO 9001 sz. szabvány szerint minősített és ezt a TÜV CERT rendszeresen ellenőrzi.

Piacorientált csúcstechnológia, kiegészítve az egyéni igényeket kielégítő vevőszolgálattal, a környezetvédelem követelményeivel: ezek a FDT csoport üzleti filozófiájának legfontosabb elemei.

Felhasználás

A Rhenofol CV, a Rhenofol CG és a Rhepanol fk csapadékvíz elleni szigetelő lemezek új lapostetők szigetelése és meglévő tetőszigetelések felújítása során egyaránt sokoldalúan alkalmazhatóak.

A Rhenofol CV szigetelő lemezeket a gyártó a mechanikai rögzítéssel készülő tetőszigetelések céljára fejlesztette ki (DIN 16734 szerint). A Rhenofol CV az alapfelületre lazán fektethető, majd a tető többi rétegével mechanikailag rögzíthető. Elsősorban új tetők szigetelésére készült, de felújítás során a Rhenofol CV egy elválasztó réteggel a régi tetőhöz mechanikailag rögzíthető, vagy kiegészítő hőszigetelésre ugyanígy fektethető. Tetők csapadékvíz szigetelésének felújítása során, ha a tető további terhelése korlátozott, a Rhenofol CV előnyösen alkalmazható, mert a beépítendő többletsúly minimális.

A Rhenofol CG szigetelő lemezeket a gyártó a leterheléssel készülő tetőszigetelések céljára fejlesztette ki. (DIN 16 735 szerint). Alkalmazható egyenes és fordított rétegrendi kialakításokban, leterheléssel készülő hidegtetőkben, intenzív és extenzív zöldtetőkben egyaránt.
A Rhepanol fk szigetelő lemezek a közvetlenül az egyenetlen alapfelületre történő fektetés igénybevételeinek megfelelően lettek kifejlesztve. A szigetelő lemez szélén gyárilag felhordott öntapadó tömítő szegéllyel, hátoldalán szervesen összeépített nagyszilárdságú műanyag fátyollal készül. A műanyag fátyol a kémiai elválasztóréteg szerepét is betölti. Ezért a Rhepanol fk az elöregedett etőszigetelések ideális felújítási anyaga. A fátyol védi a lemezt az alapfelület felől ható igénybevételektől. Emellett a fátyol páraáteresztő, ezért lehetővé teszi az alapfelületre közvetlenül történő lemezfektetést (pl. felújítás során) mindhárom rögzítési mód esetén: leterhelve, mechanikai rögzítéssel, vagy szakaszosan leragasztva.

Tervezési alapelvek

A beépítendő szigetelő lemezek és az alkalmazott rétegrend egyéb elemei pontos méretezést igényelnek. Az adott környezeti igénybevételek figyelembevételével tervezendő a tetőszigetelés rögzítésének módja és mértéke. A szigetelőlemezekre vonatkozó számadatok a rögzítés módjának függvényében a későbbiekben az adott termék alkalmazástechnikai leírásában találhatók meg.

A 20 m-nél magasabb épületeknél ill. különleges esetben (pl. repülőtéri csarnokok, vízparti épületek, vagy nagyon szeles helyeken lévő épületek) az épület és a telepítési hely adottságai alapján egyedileg kell a rögzítések számát és elhelyezését meghatározni.

Kérésére egy adott épületen a szükséges rögzítések száma gépi számítással meghatározható, ennek eredményeképpen kedvező épület-geometria estén a rögzítések szükséges száma a táblázatban megadott adatokhoz képest csökkenthető.

A szükséges rögzítőelemszál meghatározása a vonatkozó előírás a DIN 1055 sz. szabvány 4. rész „Építmények terhelései” szerint történik. Az egyes tetőmezők számításakor az alábbi ábra adatai alapján, meg kell különböztetni:

  • sarokmezőt,
  • szélső sávot,
  • belső mezőt

Anyagjellemzők

A Rhenofol CV egy PVC-P alapanyagból készített csapadékvíz szigetelő lemez, poliészterszálakból álló belső erősítőréteggel (DIN 16734 szerint), melyet a gyártó a mechanikai rögzítéssel készülő tetőszigetelések céljára fejlesztette ki. Gyártása során a külön kihengerelt felső és alsó fóliát és a középső erősítő réteget összepréselik. A poliészter erősítéssel a lemez a szakító igénybevételeknek igen jól ellenáll. A Rhenofol CV forrólevegős vagy THF oldószeres eljárással, jól terhelhető homogén kötéssel hegeszthető. A hagyományos csapadékvíz szigetelő lemezektől eltérően Rhenofol CV felhasználása esetén nem kell további fedőréteget alkalmazni az ibolyántúli sugárzás elleni védelem, vagy a lemez rögzítése érdekében.

A Rhenofol CG egy lágy poliviniklorid (PVC-P) anyagból készített termék, hátoldalán üvegfátyol betéttel, melyet a gyártó a leterheléssel készülő tetőszigetelések céljára fejlesztette ki. (DIN 16 735 szerint). Lényeges eleme a csapadékvíz szigetelő lemez hosszú élettartama érdekében az üvegfátyol betét, amely az esetleges méretváltozást megakadályozza; ezért a Rhenofol CG nem zsugorodik.

A Rhepanol fk poliizobutilén (PIB) anyagból a DIN 19731 szerint készített csapadékvíz szigetelő lemez, a szélén gyárilag felhordott öntapadó tömítő szegéllyel, hátoldalán szervesen összeépített nagyszilárdságú műanyag fátyollal. A közvetlenül az egyenetlen alapfelületre történő fektetés igénybevételeinek megfelelően lettek kifejlesztve. Bármely rögzítési mód esetén alkalmazható, közvetlen a meglévő szigetelésre vagy aljzatra fektetve. Az öntapadó szegély megkönnyíti a lemezek összehegesztését, tartós és időtállóan tömör kapcsolatot eredményez. A Rhepanol fk bitumenálló.

Vissza a termékekhez

Cégadatok

Nagy Kft.

Adószám: 13093633-2-16
5100 Jászberény, Nagykátai út 11.
Tel./Fax: 06/57 502-300
E-mail: nagykft@nagykft.co.hu

Miért mi?

Több, mint 20 éve állunk a Vevők szolgálatában a professzionális építészeti megoldások terén.

Kereskedelem és kivitelezés teljes körűen.

 

Please publish modules in offcanvas position.